vineri, 30 martie 2012

Fii Creativ..!

    
Hristos a inviat ! Sunt Timi si va arat cum puteti face o vaza din creioane.Ce pot face 2 maini dibace?
Sa incepem:

Vaze cu dor de scris

Ai nevoie de:
2 1 tub gol/1 cutie de conserva sau 1/2 sticla de plastic
1 set de creioane colorate
1 adeziv puternic
1 panglica
Alege suportul pe care il vei decora si lipeste creioanele in jurul sau. Incearca sa alternezi culorile in asa fel incat la sfarsit sa ai un vas cat mai placut.
Poti alege creioane vechi, folosite, si sa adaugi mai multe randuri. Dupa ce ai lipit, aplica un strat de luciu transparent si lasa sa se usece. Apoi leaga panglica pentru mai mult stil.
Succes!








Cosul pentru Paste este o decoratiune foarte usor de realizat, fiindca se poate face cu materialele care le aveti la indemana. Este o adevarata distractie pentru copii si poate fi si un cadou foarte frumos pentru cei dragi, cu ocazia sarbatorilor de Paste. Iepurasul poate umple cosuletul cu oua vopsite si cu dulciuri delicioase.

Ce avem nevoie pentru a face un cos de Paste


* cutie goala (ambalaj ramas din gospodarie)
* hartie creponata alba
* carton colorat (resturi ramase de la alte lucrari)
* panglica colorata, asortata
* hartie colorata verde
* lipici

Cum facem un cos de Paste

In cazul nostru, cutia este de plastic (de la Axion). Cutiuta a fost imbracata in hartie creponata, iar surplusul de material a fost adunat in partea de jos a cutiei si lipit cu aracet. Din resturi de carton colorat au fost facute florile, fara niciun sablon tiparit, ci doar desenate cu creionul. Frunzele sunt realizate tot “dupa ochi”. Taiati fasii de carton, de aproximativ 5-6 cm, indoiti-le pe jumatate, in lungime si decupati frunza dupa modelul dat mai jos.
cum sa tai frunza
In interiorul cosuletului asezati “iarba’. Iarba o confectionati din hartie colorata verde, pe care o taiati cu foarfeca in fasiute subtiri. La final, strangeti hartia in maini, pentru a o aduna ghem, sau rasuciti-o pe degete, ca si cum ati aduna ata.
Umpleti cosul cu bunatati si oferiti-l cadou, de Paste.


Sursa:CasutaCopiilor.Info,30.03




BRATARA PRIETENIEI



Cum_se_face_bratara_prieteniei
Cum se face bratara prieteniei? Poti realiza aceasta bratara de bumbac pentru tine, pentru cea mai buna prietena sau prieten ori pentru parinti. Bratara prieteniei este usor de facut insa necesita un pic de atentie si de concentrare. In acest mic ghid virtual echipa eCumSa iti explica ilustrat cum se face bratara prieteniei.
  Bratara prieteniei este o idee originala de cadou, usor de realizat care se poate face oriunde, chiar si in masina si care dezvolta creativitatea si concentrarea persoanei care o face; este deci indicata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pentru a face bratara prieteniei ai nevoie de fire de bumbac ( pentru crosetat) de diferite culori, un ac de siguranta sau scoci si foarfece.
Cum se face bratara prieteniei:
  Taie 3,5 sau 6 fire de bumbac de circa 80 de centimetri lungime. Dificultatea este proportionala cu numarul de fire utilizate; pentru copii mici este recomandat sa inceapa cu 3 fire. Bratara prieteniei va fimai mica dar mai rapida de facut; pentru o bratara din 3 fire este suficient un fir de 60 de centimetri.
  Innoada toate firele impreuna fara a strange prea tare, lasand cam 2 centimetri de fir inainte de nod.
  Lipeste firele cu scoci din punctul in care ai facut nodul si fixeaza-le de un suport fix sau le poti fixa si cu un ac de siguranta.
prietenie1

    Innoada firul 1 cu 2 dupa cum este ilustrat in desen.

prietenie2
Innoada apoi firul 1 cu 3.

prietenie3

prietenie4Repeta operatiunea cu fiecare dintre fire; in acest moment firul 1 devine ultimul fir. Incepe intotdeauna cu firul care este in partea stanga.
  Cand bratara prieteniei este destul de lunga incat sa-ti cuprinda pulsul, desfa nodul initial si leaga-ti bratara in jurul incheieturii mainii punandu-ti o dorinta. Se spune
ca dorinta se va implini atunci cand bratara se va deznoda singura.



Sursa:Ecumsa,2.04,Propus de Dyana

5 comentarii: