luni, 27 februarie 2012

Mediul Inconjurator

       Mediul inconjurator

                                                       Pericole la Adresa Mediului
                                                                    De Carla Olaru



In ultimele decenii au fost luate numeroase masuri  de protectie pentru  a  diminua efectele catastrofelor naturale .
In prezent, exista sisteme de alerta in Pacific ce anunta  din timp  tsunami-urile, valurile gigantice,devastatoare  ce pot  aparea subit in regiunile de coasta , prin intermediul unei retele de statii seismice ,in Japonia,China si Statele Unite  se incearca prezicerea cutremurelor . Zonele amenintate de inundatii  sunt de la bun inceput scoase din proectele urbanistice , pentru a evita catrastofe ulterioare .
Mai exista  si o alta amenintare  la adresa planetei , care vine chiar de la om .  Substantele toxice  ale deseurilor  indestriale  si agricole  contamineaza solul , apele subterane ,marile si oceanele .
In procesul de productie al multor substante sintetice  rezulta gaze extrem de toxice  care accentuiaza efectul de sera  si produc smogul .Datorita cresteri cantitatii ploilor  acide, in urma emisiilor de CO2 ( DIOCXID DE CARBON )   ale vehiculelor si cuptoarelor de carbune , integi regiuni au fost defrisate , iar raurile au  fost contaminate
        Pentru a evita producerea unei catastrofe ecologice , o simpla shimbare de paradigma nu este de anjuns! Este nevoie ca fiecare locuitor al planetei sa dezvolte o cunostiinta ECOLOGICA!!!!!!
        

Un comentariu: