duminică, 2 iunie 2013

Obiective din excursie :) - - Diana ;3

Bună. M-am gândit să vă pun nişte informaţii despre obiectivele din excursie :). Dacă vreţi mai multe informaţii, apăsaţi pe linkuri şi scuze că la Marginea nu am pus deloc, iar la Putna nu am găsit nimic ;-?.

1. Muzeul "Ciprian Porumbescu"


Situat în satul (şi comuna) care poartă numele celebrului compozitor, dirijor şi interpret român ridicat de pe meleagurile mirifice ale “dulcei Bucovine” , Complexul se constituie din trei componente : Casa Memoriala, Muzeul Memorial şi cripta familială din cimitirul satului.
                                         
Muzeul Memorial “Ciprian Porumbescu“, inaugurat în 1971, este organizat într-o clădire impozantă nu numai prin vechime (datează de la începutul sec.XIX), ci şi prin coordonatele neoclasice ale stilului arhitectonic.




2. Voroneţ


Mânăstirea Voroneț supranumită Capela Sixtină a Estului. Este situată în satul cu același nume, la 36 km de Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni ceea ce constituie un record pentru acea vreme.





3. Vama - Muzeul Oului


La Vama, în inima Bucovinei, sunteţi aşteptaţi să descoperiţi cea mai numeroasă colecţie de ouă încondeiate din România şi una dintre cele mai importante din Europa. Muzeul este un obiectiv important pentru descoperirea tradiţiilor zonei, a meşteşugului încondeierii ouălor.

S: http://www.muzeuloului-vama.com



 4. Mănăstirea Moldoviţa


Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situată în comuna Vatra Moldoviței la o distanță de circa 15 km de comuna Vama.





5. Mănăstirea Suceviţa



Mănăstirea Sucevița este o mănăstire din România, situată la 18 km de Rădăuți (județul Suceava), înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea.
Legenda spune că, mai târziu, pentru răscumpărarea a cine știe căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții.




6. Putna



Un comentariu: