vineri, 6 aprilie 2012

Importanta Coniferelor


      Denisa

          Copacii au puteri tamaduitoare. Plimbarea prin padure ne ajuta sa ne     eliberam de urmarile pe care stresul de zi cu zi le are asupra fiecaruia dintre noi.  Aerul curat si linistea care domnesc in padure ne relaxeaza si, in acelasi timp, ne revigoreaza. Plimbarile prin padure contribuie si la ameliorarea unor afectiuni.
 De exemplu: petrecerea a cel putin 30 de minute intr-o padure de brazi sau  de pini grabeste vindecarea in caz de bronsita, astm, hipertesiune sau astenie. Dar copacii ne ofera si alte adevarate medicamente: scoarta, florile, mugurii, frunzele sau fructele.
 Atat bradul, cat si cedrul au fost considerati intotdeauna copaci sacri, carora li s-au atribuit puteri extraordinare, de la capacitatea de a tamadui suferinte fizice, pana la cea de a intelege si alina sufletul omenesc. In traditia romaneasca, bradul insoteste cele mai importante momente din viata unui om. De exemplu, in unele sate, atunci cand se naste un copil, tatal acestuia trebuie sa planteze un brad; in altele, miresele sunt sfatuite sa poarte o crenguta de brad pentru a fi ferite de rele; in unele regiuni, in apa folosita la prima imbaiere a copilului botezat se lasa si o crenguta de brad aducatoare de sanatate si noroc etc.         
                   Propus de Dyana

4 comentarii: